Alt for mange danskere dør af hjertestop. Dette gælder overalt i Danmark – Også på arbejdspladserne. Dødsfald i virksomheden påvirker alle medarbejdere. I løbet af de seneste år, er der heldigvis kommet større fokus på hjertestop, og flere virksomheder er begyndt at anskaffe hjertestartere. Der er dog lang vej endnu, før der er nok hjertestartere i danske virksomheder, hvilket desværre har tragiske konsekvenser. For at bekæmpe dødsfald, som følge af hjertestop på arbejdspladser, sælger vi bl.a. hjertestartere direkte til virksomheder.

Gør din virksomhed til en livredder

Med en hjertestarter kan din virksomhed være med til at redde liv. Her hos Hjertestartnu kalder vi virksomheder med en hjertestarter for en livredder virksomhed. Mange mennesker falder om på arbejdspladsen, og arbejdsgiveren har et ansvar for, at medarbejderne er sikre på arbejdspladsen. I løbet af de seneste år, er mange virksomheder begyndt at anskaffe sig hjertestartere, men der er desværre lang vej endnu, før dette er standardpraksis. Det er mærkværdigt, at størstedelen af virksomhederne, endnu ikke har en hjertestarter i nærheden. De fleste arbejdsgivere ønsker, at medarbejderne er sikre, og størstedelen af alle virksomheder har basalt førstehjælpsudstyr, f.eks. forbindinger og plastre, men ingen hjertestarter. Der er forskellige årsager til, at virksomheder ikke har en hjertestarter. Disse årsager kan bl.a. være økonomiske, men i mange tilfælde er de et resultat af, at virksomhederne simpelthen ikke har overvejet tanken om, at en medarbejder kan blive ramt af hjertestop på arbejdspladsen.

Mange virksomheder får først opsat en hjertestarter den dag en medarbejder dør af hjertestop på arbejdspladsen. Et eksempel på dette, kan ses tilbage i 2003, hvor en medarbejder døde af hjertestop på et af Danish Crowns slagterier. Efter denne tragiske situation opsatte Danish Crown hjertestartere i alle deres slagterier, og de har siden reddet 4 medarbejdere.

Et hjertestop påvirker hele virksomheden

vis en medarbejder rammes af hjertestop, påvirker det hele virksomheden. Rent menneskeligt set, kan det være hårdt for medarbejderne at miste en god kollega til hjertestop. De fleste kollegaer, som har arbejdet sammen i mange år, udvikler et tæt sammenhold. Derfor kan det være meget opslidende og psykologisk belastende for nære kollegaer at miste en medarbejder til hjertestop, specielt hvis personen rammes af hjertestop mens kollegaerne er tilstede.

Udover de menneskelige konsekvenser, har hjertestop også økonomiske og administrative konsekvenser for virksomheden. For kollegaer som arbejdede tæt med den hjertestops-ramte, eller som var tilstede mens personen blev ramt af hjertestop, kan det resultere i, at de skal modtage krisehjælp og/eller have sygedage. Herudover er det svært at udskifte dygtige og erfarne medarbejdere, dette gør sig specielt gældende i forbindelse med pludselige dødsfald.

Medarbejdere og hjertestop

Ved at have en hjertestarter tilgængelig i virksomheden, er I både med til at redde liv, og sikre jer at virksomheden ikke skal gennemgå en lang og turbulent periode, der ofte kommer i kølvandet af dødsfald på arbejdspladsen. Efter hjertestop vender de fleste medarbejdere tilbage til arbejdspladsen. Det er estimeret at hele 75% af hjertestops-ramte, der overlever, vender tilbage til arbejdsmarkedet. Dette afhænger dog af hjælpen, der ydes til den hjertestops-ramte. Hvis der ydes hjerte-lunge-redning og bruges hjertestarter hurtigt, er der 40% større chance for, at medarbejderen er i stand til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Derfor er det også en god idé at tilbyde alle medarbejderne et kursus i førstehjælp, således at alle medarbejdere kan træde til og hjælpe den ramte med det samme.

Hvor skal hjertestarteren placeres?

Der er ingen regler for, hvor hjertestaren skal placeres. Den optimale placering for en hjertestarter afhænger af arbejdspladsen og arbejdsopgaverne. Det vigtigste er, at hjertestarteren hænger et sted, hvor den er synlig for alle. Dette kan f.eks. være ved indgangen til arbejdspladsen. Mange virksomheder hænger desværre deres hjertestarter indenfor. Selvom virksomhederne har ret til dette, så er det et meget uhensigtsmæssigt sted at placere hjertestarteren. Mange danskere rammes, hvert år af hjertestop, og derfor er det en skam at gøre hjertestarteren utilgængelig uden for virksomhedens åbningstider. Ved at placere hjertestarteren udenfor, kan din virksomhed være med til at redde dine medarbejders såvel som andre danskeres liv. Alle bør have gavn af en hjertestarter, ikke kun medarbejderne på arbejdspladsen.

Få flyttet din nuværende hjertestarter udenfor

Måske er det tilfældet, at din virksomhed allerede har en hjertestarter, som er placeret indenfor. I sådanne tilfælde behøves I heldigvis ikke at købe en ny hjertestarter. I kan bare hænge jeres nuværende hjertestarter op udenfor. Hvis I ønsker at flytte jeres nuværende hjertestarter udenfor, kan I altid kontakte os. Vi flytter hjertestarteren, og registrerer virksomheden i hjertestarterregistreret. Hjertestarterregistreret er et register, som indeholder alle hjertestartere, der er tilgængelige 24/7 i Danmark. Derved kan alle få gavn af virksomhedens hjertestarter.

Ring og hør mere

Er du interesseret i at få en hjertestarter til din virksomhed, eller ønsker du at flytte virksomhedens nuværende hjertestarter udenfor? Så er du velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at hjælpe, og du kan kontakte os på telefon: 26 82 82 67 eller gennem mail: kontor@hjertestartnu.dk.

Start et hjerte, red et liv

Log in with your credentials

Forgot your details?