I Danmark er to tredjedele af alle hjertestartere utilgængelige efter fyraften. Dette er et stort problem, da halvdelen af alle hjertestop opstår uden for arbejdstiden. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at alle hjertestartere gøres tilgængelige døgnet rundt. Her hos Hjertestartnu kæmper vi hårdt for at gøre hjertestartere tilgængelige for alle borgere, så ingen mennesker dør som følge af manglende hjertestarter.

En døgntilgængelig hjertestarter er godt for dig, dine bekendte og Danmark

Som hjertestarts-ejer bør man tænke over, hvorfor man anskaffede sig en hjertestarter. De fleste køber en hjertestarter for at redde liv. Men hvis hjertestarteren ikke er tilgængelig døgnet rundt, så er de gode intentioner ikke meget værd, hvis en person rammes af hjertestop uden for arbejdstiden. Herudover bør du ikke glemme, at en frit tilgængelig hjertestarter også kan være nyttig for dig, din familie og dine bekendte. Hvis du rammes af hjertestop på vejen hjem fra arbejde, kan du risikere, at din egen hjertestarter, ikke kan bruges til at redde dit liv, da den er utilgængelig for de tilstedeværende. Hvis dine venner, kollegaer eller familie en dag får hjertestop uden for arbejdstiden, så er der ligeledes risiko for, at de ikke har adgang til hjertestarteren. Derfor er en frit tilgængelig hjertestarter ikke kun godt for Danmarks borgere, men også godt for dig, din familie samt dine venner og bekendte.

Den nemmeste løsning er ikke altid den bedste løsning

Der er flere årsager til, at hjertestarts-ejere ikke gør deres hjertestarter frit tilgængelig. Først og fremmest er der ingen regler for, hvor hjertestartere skal placeres. Derfor vælger de fleste virksomheder og institutioner den nemmeste placering, hvilket er indendørs. Herudover kan det virke uoverskueligt for en travl virksomhed at gøre deres hjertestarter frit tilgængelig, da det kræver, at hjertestarteren flyttes udendørs.

Derfor bliver opgaven ofte nedprioriteret og glemt. Men den nemmeste løsning er ikke altid den bedste løsning. I forbindelse med hjertestartere har den nemmeste løsning tragiske konsekvenser. Hjertestop kan ramme alle, og ingen menneskeliv bør gå tabt, på grund af at en virksomhed valgte den nemmeste løsning.

Frygt for hærværk og tyveri

Mange hjertestarts-ejere frygter, at deres hjertestarter udsættes for hærværk eller tyveri, hvis den gøres frit tilgængelig. En af løsningerne på disse problemer er udendørs hjertestarterskabe med adgangskode. Selvom hjertestarterskabe med adgangskode kan virke som en god løsning, så kan adgangskoden have fatale konsekvenser for den hjertestops-ramte.

For at få adgang til en hjertestarter, der er beskyttet med adgangskode, kræver det nemlig, at man har en telefon ved hånden. Dette betyder, at mennesker, der ikke har adgang til en telefon, ikke har adgang til hjertestarteren. Herudover medfører adgangskoden, at det tager længere tid at få adgang til hjertestarteren. Dette kan have dødelige konsekvenser, da få minutter kan være forskellen mellem liv og død i forbindelse med hjertestop.

En bedre løsning mod hærværk og tyveri er derfor at forsikre din hjertestarter. Det er billigt at tegne en hjertestarterforsikring. I mange tilfælde er det muligt at forsikre din hjertestarter gennem din indboforsikring til en fornuftig pris.

Servicer din hjertestarter

Selvom din hjertestarter gøres frit tilgængelig, så skal du stadig sørge for, at den virker. Vi har alt for mange defekte hjertestartere i Danmark. Dette er et stort problem, da det resulterer i, at mennesker bruger dyrebar tid på at hente en defekt hjertestarter. Tiden, der bruges på at hente den defekte hjertestarter, er tid, der ikke bruges på at yde hjerte-lunge-redning. Derfor gør det mere skade end gavn at have en defekt hjertestarter. Hvis hjertestarterens elektroder og batteri ikke udskiftes regelmæssigt, er der stor sandsynlighed for, at hjertestarteren ikke virker. Herudover kan hjertestarterskabet også gå i stykker, hvilket kan ødelægge hjertestarteren. Det er vores erfaring, at de fleste hjertestarts-ejere har gode intentioner, men desværre glemmer de simpelthen at servicere deres hjertestarter og skab. Derfor anbefaler vi, at du anskaffer dig en serviceaftale, så du altid er sikker på, at din hjertestarter er velfungerende. Med en serviceaftale sørger vi for at sende nye elektroder og batteri, og vi står klar til at rådgive dig, hvis du oplever problemer med din hjertestarter. Klik her for at læse mere om fordelene ved en serviceaftale.

Brug et kvalitetsskab til udendørs hjertestartere

Det er vigtigt, at udendørs hjertestartere opbevares korrekt. Hjertestartere kan ikke tåle frost og hede. Derfor skal hjertestarterskabet være varmereguleret, så det altid opbevares i en driftssikker temperatur. Mange udendørs hjertestarterskabe af lav kvalitet er ikke i stand til at sikre hjertestarteren mod stærk frost, og andre skabe er ikke udstyret med ventilation, der holder skabet køligt om sommeren. Herudover er hjertestarterskabe af lav kvalitet skrøbelige, hvilket medfører, at de hurtigt går i stykker. Derfor bør du anskaffe dig et hjertestarterskab i ordentlig kvalitet. Derved er du sikker på, at hjertestarteren altid virker, og du slipper for at skulle udskifte det.

Selvom udendørs hjertestarterskabe i god kvalitet er varmereguleret, så koster de heldigvis ikke mange penge i strøm. Du kan forvente at betale mellem 150-200 kroner om året for strøm til skabet.

Vi anbefaler et Claus Andersen udendørs hjertestarterskab, da det er et solidt og slidstærkt skab, der er varmereguleret. Du kan købe dette skab gennem vores webshop, eller du kan læse mere om skabet her. Hvis du gerne vil have opsat dit skab, er du velkommen til at kontakte vores servicetekniker på telefon 28 19 35 01 eller på mail kontor@hjertestartnu.dk, hvorefter han opsætter dit hjertestarterskab og giver din hjertestarter et gratis servicetjek.

Gør din virksomhed til en livredder døgnet rundt – køb et hjertestarterskab allerede i dag.

Log in with your credentials

Forgot your details?