Hjertestartere

Viser et enkelt resultat

Hjertestartere i høj kvalitet til alle behov

Hos os kan du købe en hjertestarter nemt og sikkert gennem vores webshop. Vi har et bredt udvalg af hjertestartere i høj kvalitet til gode priser. Alle vores hjertestartere lever op til lægemiddelstyrelsens lovgivning om medicinsk udstyr. Derfor er du klar til at redde liv, ligegyldigt hvilken hjertestarter du køber gennem os. Hvis du har spørgsmål vedrørende brug, vedligeholdelse, pris eller køb af hjertestarter, så læs vores guide i bunden af siden. Ellers kan du kontakte os via mail kontor@hjertestartnu.dk eller på telefon +45 26 82 82 67.

Hjertestop kan ramme os alle – Køb din nye hjertestarter her.

Hvad koster en hjertestarter?

Prisen på en hjertestarter varierer alt efter producenten, dens funktioner, dens holdbarhed og meget mere. Der findes hjertestartere, som koster få tusinde kroner, men disse hjertestartere kan hurtig blive en dyr fornøjelse. Først og fremmest har mange billige hjertestartere en kort garanti fra producenten. Herudover er deres holdbarhed ofte væsentlig ringere sammenlignet med en hjertestarter af god kvalitet. Derfor risikerer du at skulle udskifte din billige hjertestarter meget hurtigt. Værst af alt så kan en billig hjertestarter være upålidelig og skrøbelig. Dette er en meget skidt kombination, som kan medføre, at du står med en hjertestarter, som ikke virker, når du skal bruge den.

Kort sagt, hvis prisen på en hjertestarter er for god til at være sand, så er det nok af gode årsager.

Vi udvælger nøje vores hjertestartere, og vi sælger kun dem, som er af høj kvalitet.

Alle vores hjertestartere, skal derfor leve op til tre grundlæggende kriterier:

  • Brugervenlighed
  • Holdbarhed
  • Pålidelighed

Hos os er du derfor altid sikker på, at du får en god hjertestarter, ligegyldigt hvilken pris du betaler.

Hjertestarterens driftsomkostninger

Alle hjertestartere skal have skiftet elektroder og batteri med jævne mellemrum. Derfor vil du altid have nogle driftsomkostninger. Elektroder kan koste fra 600 kroner til 1800 kroner inkl. moms alt efter modellen. Hjertestarterbatterier plejer at være væsentlige dyrere end elektroderne med en pris på cirka 2000 kroner til 4000 kroner alt efter modellen. Dog er det ikke nok kun at vurdere ud fra købsprisen. Elektroderne og batteriets holdbarhed spiller ofte en rolle på prisen. De fleste elektroder skal skiftes efter 2 år, men der findes hjertestartermodeller, for eksempel Zolls AED plus, som først skal skiftes efter 5 år. Batterierne kan ofte holde 3-5 år, men der findes batterier, som kan holde helt op til 7 år. Elektroder og batteriet med længere holdbarhed har ofte en højere indkøbspris. Men siden elektroder og batteriet skal udskiftes færre gange, så kan det sagtens blive billigere i længden.

Kort sagt bør hjertestarterens driftsomkostninger være en væsentlig faktor, når du skal købe en ny hjertestarter. Du kan se elektrodernes priser her og batteriernes priser her.

Hjertestarter service

Det lyder måske som et stort arbejde at udskifte elektroder og batteri. Men det er faktisk ikke sværere end at skifte batterierne på fjernbetjeningen til tv’et. Se denne video for at blive klogere på, hvordan du skifter elektroder og batteri. Det er straks sværere at huske udløbsdatoerne; få elektroderne og batteriet købt hjem i ordentlig tid; få repareret hjertestarteren, hvis den er defekt, og få den hjem fra hospitalet efter brug. Med en hjertestarter kommer der et ansvar. Disse maskiner er lavet til at skulle redde liv. Derfor er det vigtigt, at de altid er velfungerende. Hvis en førstehjælper bruger tid på at hente og tænde en defekt hjertestarter, så spilder førstehjælperen dyrebar tid, som ville være bedre brugt på at yde hjerte-lunge-redning. Med en serviceaftale hjælper vi med ansvaret. Vi sender nye elektroder og batteri inden de skal udskiftes. Vi får hjertestarteren hjem fra hospitalet. Vi hjælper med at få sendt hjertestarteren til reparation, og vi giver dig en hjertestarter til låns i mellemtiden. Med en serviceaftale er du derfor sikker på, at din hjertestarter altid er vedligeholdt og velfungerende. Opret en serviceaftale her.

Hvordan virker en hjertestarter?

En hjertestarter kaldes også for en AED (Automatisk Ekstern Defibrillator). Den er et transportabelt medicinsk apparat, der bruges til at genoplive personer med akut hjertestop. Alle hjertestartere fungerer helt grundlæggende på samme måde: de afgiver stød til patientens hjerte. Ofte er patientens hjerte nemlig ikke stoppet med at slå, men pumper derimod i en uregelmæssig rytme. Dette resulterer i, at hjertekamrene ikke kan trække sig sammen. Derfor stopper blodcirkulationen. Med almindelig hjerte-lunge-redning er det muligt delvist at erstatte hjertets pumpen og få en smule blodcirkulation til hjernen og lungerne. Men det er kun ved hjælp af stød fra en hjertestarter, at hjertets normale rytme kan genoprettes. Derfor øges overlevelsen kraftigt, når der bruges en hjertestarter. Ifølge hjerteforeningen kan mellem 50-70% overleve et hjertestop, hvis der ydes førstehjælp og benyttes en hjertestarter inden for 3-5 minutter. I dag er det cirka 16%, der overlever et hjertestop.

Tekniske termer

Der er en række termer, som du ofte vil støde på, når du går på jagt efter en ny hjertestarter.

  • IP-værdi: Dette tal viser, hvor modstandsdygtig elektrisk udstyr er overfor vand og støv. Den består af 2 cifre. Det første ciffer er et tal fra 0 til 6, som angiver, hvor resistent hjertestarteren er overfor støv. Det sidste ciffer er et tal fra 0 til 8, som viser, hvor beskyttet hjertestarteren er overfor vand. Højere tal angiver højere modstandsdygtighed.
  • Selvtest: Stort set alle hjertestartere foretager daglige selvtests, som sikrer, at hjertestarteren er klar til brug. Hvis hjertestarteren registrerer en fejl, så vil den tænde en fejllampe eller starte en alarm.
  • Semi-automatiske hjertestartere: På semiautomatiske (også kaldet halvautomatiske) hjertestartere skal du selv trykke på en blinkende knap for at give stød til patienten.
  • Fuldautomatiske hjertestartere: En fuldautomatisk hjertestarter afgiver automatisk stød til patienten. Du skal derfor ikke foretage dig noget under denne del af genoplivningsprocessen

Vælg en hjertestarter til dit behov

Hjertestop kan ske overalt, derfor er det vigtigt, at hjertestarteren passer til dine behov. Skal hjertestarteren kunne bruges i hårde miljøer såsom vådområder og tunge industriområder? Så er en Phillips FRx hjertestarter, der er lavet til at kunne modstå våde omgivelser og hårde fald måske noget for dig. Skal hjertestarteren være nem at bruge på børn? Så er en Cardiolife 3100 fra Nihon kohden måske mere i din boldgade, da den er udstyret med en børneknap. Til internationale miljøer er en Primedic Heartsave AED det bedste valg, da den giver dig mulighed for at have fire forskellige sprogindstillinger, der nemt kan skiftes med en knap. Skal hørehæmmede personer have god mulighed for at bruge hjertestarteren? Så er en Lifepak 1000, der med sit grafiske display gennemgår hele genoplivningsprocessen visuelt, sikkert det bedste valg. Garantien er selvfølgelig også en væsentlig faktor, da mange hjertestartere har 5 års garanti. Dog kan du også finde hjertestartere, såsom Nihon Kohdens Cardiolife 3100, med 8 års garanti.

Hvor skal hjertestarteren placeres?

Når du køber en hjertestarter, bestemmer du selvfølgelig helt selv, hvor du placerer den. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du placerer den i et hjertestarterskab. Derved er du sikker på, at hjertestarteren er synlig og lettilgængelig for alle. Hvis du har mulighed for at placere den udendørs, anbefaler vi ligeledes dette. Derved er hjertestarteren tilgængelig 24 timer i døgnet. For at gøre dette skal du anskaffe dig et udendørs hjertestarterskab, der regulerer temperaturen samt beskytter mod vind og vejr. Derved er din hjertestarter altid velfungerende, uanset vejrforholdene.

Klik her for at se vores udvalg af hjertestarterskabe.

Hvordan bruger man en hjertestarter?

Når du åbner eller tænder (alt efter modellen) for hjertestarteren, vil den sørge for at guide dig igennem genoplivningsprocessen trin for trin. Selvom alle hjertestartere er en smule forskellige, så er princippet det samme. Du fjerner elektrodernes indpakning og placerer dem på patientens brystkasse. Herefter vil hjertestarteren foretage en diagnosering og fortælle dig, om der er behov for at afgive stød eller ej. Hvis der er behov for et stød, vil den enten afgive det automatisk eller anmode dig om at trykke på en knap. Herefter vil hjertestarteren fortælle, at du skal fortsætte med hjerte-lunge-redning.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du yder genoplivning med en hjertestarter, så se vores video om hjerte-lunge-redning, tilmeld dig et førstehjælpskursus eller læs vores guide om førstehjælp.

Hvem må bruge en hjertestarter?

I actionfilm ser man ofte helten eller skurken bruge en hjertestarter på raske mennesker for at fremkalde et hjertestop. Dette er heldigvis en myte fra Hollywood, der ikke har hold i virkeligheden. Som tidligere nævnt er alle hjertestartere udstyret med diagnosering, der måler patientens hjerterytme, og angiver om der er behov for et stød. Derfor kan raske personer ikke få stød af en hjertestarter, da den vil registrere en normal hjerterytme. Hjertestartere er faktisk så sikre, at alle mennesker må benytte dem. Der er hverken regler for brugerens alder eller fysiske evner. Derfor må en hjertestarter både benyttes af børn, gravide og personer med fysiske hæmninger eller handicap. Dog anbefaler sundhedsstyrelsen, at du tager et kort kursus i brugen af hjertestartere. Hvis du er interesseret i et kort kursus, så læs mere om vores introduktionskursus til hjertestartere her.

TrygFonden gør hjertestartere synlige for alle

Du har mulighed for at registrere din hjertestarter på TrygFondens hjertestarternetværk. Dette netværk indeholder et kort over alle registrerede hjertestartere i Danmark, og det benyttes både af privatpersoner, fagfolk og hjerteløbere. Hvis din hjertestarter er registreret her, så er du sikker på, at hjerteløbere og førstehjælpere altid kan finde din hjertestarter, hvis det bliver nødvendigt. Hvis du gerne vil have hjælp til at registrere din hjertestarter på netværket, så er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hjerteløbere – Hvis du vil gå forrest i kampen mod hjertestop

Hvis du virkelig er dedikeret i kampen mod hjertestop, kan du blive en hjerteløber. Dette er et projekt fra TrygFonden, hvor frivillige danskere downloader en app, der alarmerer dem, hvis der er et hjertestop i nærheden. Hvis hjerteløberen har mulighed for at hjælpe, henter personen herefter den nærmeste hjertestarter og bringer den frem til patienten.

Overlevelsen med og uden hjertestarter

Ifølge Dansk Hjertestopregister blev 5.400 danskere ramt af hjertestop uden for hospitalet i 2018. Ud af disse var det kun 16%, som overlevede. Men faktisk kan 50-70% overleve, hvis der ydes førstehjælp og benyttes en hjertestarter inden for 3-5 minutter. Derfor spiller hjertestartere en afgørende rolle i kampen mod hjertestop, da de øger overlevelseschancerne markant.

Er du klar til din nye hjertestarter?

Vi håber, at denne guide har været behjælpelig med at lære dig mere om hjertestartere. Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt os via telefon +45 26 82 82 67 eller mail kontor@hjertestartnu.dk.

Er du klar til din nye hjertestarter? Så køb den gennem Hjertestartnu.

Log in with your credentials

Forgot your details?