Elektroder

Viser et enkelt resultat

Elektroder til hjertestartere

Trænger din hjertestarter til at få skiftet elektroder? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi har pads til mange af de mest populære hjertestartermodeller. Du kan købe dine nye elektroder direkte gennem vores webshop. Hvis du er i tvivl om, hvilke elektroder din hjertestarter bruger, eller ønsker hjælp til udskiftning, så er du altid velkommen til at kontakte os på mail kontor@hjertestartnu.dk eller på telefon +45 26 82 82 67. Så rådgiver vi dig gerne. Hvis du gerne vil vide mere om elektroder, så læs guiden i bunden af siden, eller kontakt os.

Vær klar til at redde liv – køb nye elektroder her

Hvad er pads?

Elektroderne til en hjertestarter kaldes også for pads. Når elektroderne placeres på patienten, bliver informationer om patientens hjerterytme sendt tilbage til hjertestarteren. Efter en hurtig analyse vil hjertestarterens computer afgøre, om der er stødbar hjerterytme. Hvis dette er tilfældet, afgiver hjertestarteren stød, som ledes igennem elektroderne til patientens hjerte. Elektroderne er derfor en afgørende komponent i hjertestarteren. Derfor er det vigtigt, at de altid er velfungerende.

Forskellige elektroder til forskellige hjertestartere

Alle hjertestartermodeller har unikke elektroder. I enkelte tilfælde sørger fabrikanten for, at deres elektroder passer til alle deres egne hjertestartermodeller. Men der findes ikke elektroder, som passer til hjertestartere fra forskellige producenter.

Hvor længe holder hjertestarterens pads?

Alle elektroder har en udløbsdato. Hjertestarterens elektroder skal senest udskiftes denne dato. For en sikkerheds skyld bør du dog udskifte dem en smule før udløbsdatoen. Hvor længe elektroderne til en hjertestarter holder afhænger af hjertestartermodellen. Nogle elektroder, såsom Nihon Kohdens elektroder til Cardiolife modellerne og Phillips FR2 elektroder holder i 2 år. DefiSign Lifes voksenelektroder holder derimod i 2,5 år. Enkelte elektroder, såsom Zolls CPR-D plus elektroder, holder helt op til 5 år. Der er altså stor variation i elektrodernes holdbarhed, og du bør altid undersøge, hvor længe elektroderne til din hjertestartermodel holder.

Kan elektroder genbruges?

Nej! Elektroder må ikke genbruges. Hvis du ser pads, hvor fabrikanten påstår, at de kan bruges flere gange, bør du være skeptisk. Det er først og fremmest uhygiejnisk at benytte de samme elektroder til flere personer. Herudover er der risiko for, at elektrodernes evne til at måle patientens hjerterytme og deres elektriske ledelse er blevet beskadiget efter brug. Heldigvis tager paramedicinerne hjertestarteren med på hospitalet, efter hjertestarteren har været i brugt. Her sørger de for at afskaffe elektroderne. Derfor er det meget usandsynligt, at du får de brugte pads tilbage fra hospitalet.

Hvordan bliver pads defekte?

Den hyppigste årsag til, at pads bliver defekte, er overskreden udløbsdato. Men frost og hede kan ligeledes være med til at beskadige elektroderne. Hvis hjertestarterens pads konsekvent bliver udsat for svær frost eller hede, mister elektroderne deres klisterevne, hvilket medfører, at de ikke kan analysere patientens hjerterytme korrekt. Hvis din hjertestarter skal hænge udendørs, anbefaler vi derfor, at du køber et hjertestarterskab, der kan regulere temperaturen. Køb et udendørs hjertestarterskab her.

Selvom elektroderne i nogle tilfælde bliver defekte, udfører de fleste kvalitetshjertestartere heldigvis automatiske selvtest med jævne mellemrum. Under disse tests registrerer hjertestarteren elektrodernes tilstand. Hvis hjertestarteren opfanger defekte elektroder, vil den enten starte en alarm eller få en fejllampe til at lyse. Derfor er det altid god skik at tjekke hjertestarteren med jævne mellemrum, for at se om den rapporterer fejl.

Sådan skiftes elektroderne på hjertestarteren

Det er utrolig simpelt at udskifte elektroderne på din hjertestarter. Det er faktisk ikke sværere end at sætte telefonopladeren i stikkontakten. Hvis du gerne vil se, hvordan elektroderne skiftes, så se vores demonstrationsvideo her. I denne video udskifter vores førstehjælpsinstruktør elektroderne på en Cardiolife 3100. Selv hvis du ikke ejer denne hjertestartermodel, så er princippet det samme: åbn hjertestarteren og træk elektroderne ud af stikket. Afslut med at indsætte de nye elektroder i samme stik.

Pads til børn og voksne

Det er forskelligt, hvordan en hjertestarter regulerer stødniveauet til børn. På nogle hjertestartere skal man trykke på en knap, hvorefter hjertestarteren sænker stødniveauet. På andre hjertestartere registrerer maskinen selv, om det er et barn eller en voksen, hvorefter den tilpasser stødniveauet. I nogle tilfælde skal man dog skifte pads, hvis man vil genoplive et barn. Dette gælder for eksempel hjertestarteren Defibtech Lifeline, hvor man skal skifte mellem børne- og voksenelektroder.

Overvej om du vil oprette en serviceaftale

I løbet af en travl hverdag kan man hurtigt glemme at få købt nye elektroder og batteri. Derfor kan du altid tegne en serviceaftale hos os. Med en serviceaftale sørger vi for at afsende nye elektroder og batteri, når disse skal udskiftes. Hvis hjertestarteren kommer i brug eller dine elektroder bliver defekte, sørger vi ligeledes for at sende dig nye elektroder. Med en serviceaftale slipper du ganske enkelt for at bekymre dig om dine elektroders holdbarhed. Tegn en serviceaftale her.

Vil du vide mere?

Med ovenstående guide er du forhåbentligt klar til at købe nye elektroder til din hjertestarter. Hvis du gerne vil vide mere, eller ikke kan finde elektroder til din hjertestartermodel, så tager vi gerne imod henvendelser på telefon +45 26 82 82 67 eller på mail kontor@hjertestartnu.dk.

Hvis du er klar til at bestille dine nye elektroder, så køb dem direkte gennem webshoppen.

Log in with your credentials

Forgot your details?